Keskustelun aloittaminen ja jatko, miten?

Ihan oudon alustan olette löytäneet keskustelulle. Ehkä tämänkin toiminta vielä aukeaa vanhukselle. Ohjeita vois ajatella…?

Hienosti olet saanut tekstisi näkyviin!
Minullekin tämä on uusi alusta, mutta ajattelin rohkeasti kirjoittaa. Aivojumppa on hyödyllistä tällä iällä.

1 tykkäys

Aivojumppaa ikä kaikki, aivovamma -99. Nivelet myös loppusuoralla, liikaa kolhuja ja rääkkiä. Mites klubin toiminta aukeaa ymmärrettävästi?

Koitamme lisäillä ohjeita alustan käyttöön ajan mittaan, kun pulmia esiintyy. Suunnitteilla on ainakin ohjeet profiilikuvan lisäämiseen, viestien merkitsemiseen, luottamustasoihin ja omien sähköpostikoosteiden muuttamiseen.

@iraJ Onko alustan käytössä mietityttänyt jokin tietty asia, johon kaipaisit täsmäohjeita?

Ei varsinaisesti mietityttänyt muu, kuin autius vaikka faceen verrattuna. Seurailen.

Minäkin olen vielä ihan öö, kun kaikki on eri näköistä kuin ennen, mutta eiköhän tähän vähitellen totu.

Discourse!!! Oi miksi oi miksi oi miksi!!!
Olen joutunut käyttämään tätä eräällä toisella palstalla, ja ensimmäiset pari vuotta toivoin “pääseväni sisään”. Ei ei ei. Aina yhtä sekava. Paluunappi ei vie takaisin sinne mistä tultiin. Navigointi on pikkupikkuruisten hämärien palkkien takana. Sivutusta ei voi toteuttaa. Sivujen rakenne on sotkuinen, ja hetken päästä on mahdoton löytää edellistä paikkaa.

Useiila palstoilla olen ollut ja yleensä niissä on ollut selvä rakenne. Kaksi poikkeusta: se mitä Reddit käyttää ja Discourse.

(Discoursen kehittäjillä on vahvat mielipiteet ja useita asioita jotka olisivat esteettömyyden ja selkeyden vuoksi välttämättömiä, ei suostuta toteuttamaan)

Lisää murinaa:
Ainakaan tässä oletusteemassa ei näköjään näy mitenkään olenko jo lukenut ketjun vai en. Nyt en pysty testaamaan kun ilmeisesti onnistuin kieppumaan ympäri ja ainakin vilkaisemaan kaikkea mitä tähän uuteen viritykseen oli ehditty kirjoittaa.
Se nyt taitaa olla jopa korjattavissa (sillä kiroilemallani palstalla luetut ketjut näkyvät listassa harmaina, jos on lukemattomia, otsikko on listassa musta).

“Navigointi on pikkupikkuruisten hämärien palkkien takana.”
Avaisitko tätä hieman enemmän, tarkoitatko tätä hampurilaisvalikkoa?
opera_RPiVmVOdZr

Foorumille on lisätty ominaisuus, joka näyttää onko ketju luettu vai ei. Nyt lukematta olevien keskusteluiden otsikkoa on vahvennettu. Kiitos palautteesta, tämä oli hyvä idea!

Keskustelualueiden pääkategoriat pysyvät paikallaan, se saattaa olla paras navigointiväline. Mobiililaitteilla ei taida näkyä suosituimpien keskusteluiden listaa, pitää tarkistaa voisiko tätä ominaisuutta lisätä. Pöytäkoneen näkymässä on kategoriat ja suosituimmat keskustelut. Suosituimpien keskusteluiden järjestys elää vahvasti. Suosituimmuus taitaa määräytyä viestien ja katseluiden perusteella. Voitaisiin harkita, että tähän osioon nostettaisiin viimeisimmät viestit suosituimpien ketjujen sijaan.

Olen jo toisella palstalla tottunut tähän, ja löydän tieni, mutta Discourse ei tällä viestimäärällä ole näyttänyt “parhailta” puoliaan. Jos ketjua haluaa selata, on tuossa oikeassa laidassa pienenpieni himmeänharmaa palkki jolla pitää yrittää osua oikeaan paikkaan. Ei iso temppu, kun viestejä on muutama, mutta annapas kun päästään toiselle sadalle. Oikeaa kohtaa ei löydä millään. Sivutuksen puute ei asiaa auta (ja se on niitä asioita joita Discoursen kehittäjät eivät suostu toteuttamaan).
Tällä palstalla ei pahin välttämättä tule esiin, mutta Discourse ei lupauksistaan huolimatta skaalaudu. Kun kapasiteetin rajat tulevat vastaan ja yrität avata pitkää ketjua niin se latautuu jonkin matkaa alusta ja jumiutuu, ja sama uudelleen ja uudelleen. Vaikka yrittäisi mennä ketjun loppuun. Tai siihen minkä viimeksi oli lukenut (ja juntturoinnissa paikka hukataan takuulla)
Voi olla että Nivelklubin volyymeilla jopa toimiikin, mutta kokemukseni mukaan tämä on karmein foorumiohjelmisto mitä olla voi. Back-nappula ei vie viimeksi näytetylle sivulle vaan väliin tulee jotkin arpajaiset (ohjelma tarjoaa ketjuja luettavaksi, ja tämä pakka sotketaan joka kerta uudestaan).
Eli kun katsoo sitä listaa, avaa viestiketjun ja kuvittelee palaavansa takaisin ja poimivansa seuraavan niin boijoijoinggg, lälläslää, sitä seuraavaksi aiottua ei listassa näy vaan jotain aivan muuta jne…
En tiedä onko tämä sukua sille kaikkien uutissivujen raivostuttavalle “dynaamisuudelle” – kun avaat uutisen ja yrität palata takaisin listaan, niin oletkin ihan eri listassa – vai ihan ikioma keksintö.

1 tykkäys

Minulle aivan uusi käyttäjäkokemus tämä Discourse. Seurataan, miten täällä toimii :slightly_smiling_face:Kiitos avaavista näkemyksistä @Laura_vm60