Töistä pois nivelrikon vuoksi?

Olen lähes kuusikymppinen ja sairastan yleistynyttä nivelrikkoa. Teen työtä, joka vaatii ns. näppivoimia. Peukaloiden tyvinivelet ovat sökönä, joten parasetamolia kuluu maksimiannos, 3g vuorokaudessa, eikä työskentely sittenkään ole kivutonta.

Työnantaja ei pysty järjestämään kevyempää työtä, joten olisi mietittävä jotain muuta. Tässä asiassa aloite on ilmeisesti minulla, mutta en tiedä mitä eri vaihtoehtoja olisi tarjolla ja kenen puoleen kääntyä. Työterveyslääkäri ei halua sanoa mitään, uusii vaan kipulääkereseptiä.

Miten teillä muilla on asiat sujuneet nivelrikon ja työ- tai eläkejärjestelyjen kanssa?

Huomenta Katti. Minulla oli samanlainen kipuilukierre töissä polven nivelrikon kanssa. Työnantajalla ei ollut järjestää kevyempiä töitä. Onneks työterveyslääkäri oli tilanteen tasalla, niinpä hänen myötävaikutuksellaan ja lausunnoillaan oli suuri vaikutus, et pääsin työkyvyttömyyseläkkeelle. Olipa työ kuin työ tarvitset jalkoja ja käsiä. Sit kun niihin tulee sairaus, on vaikea löytää työtä, jota voisit kivuttomana tehdä. Mieti Katti hyvä kaks kertaa, kumpi Sinulle on tärkeämpi terveys vai kivulla tehty työ. Minulla elo ei luksusta ole, mut omaan tahtiin voin kotihommani tehdä ja levätä silloin kun siltä tuntuu. Kello kaulassa ei tartte kulkea.

Hienoa, että sinun asiasi on järjestynyt, kuten tuossa tilanteessa kuuluukin! Kauanko jouduit tekemään töitä kipeillä polvilla? Entä minkä ikäinen olit päästessäsi tk-eläkkeelle?

Minullekin tärkeintä olisi terveys. Jatkuva lääkkeiden syöminen töiden vuoksi tuntuu älyttömälle. Työterveyshuollon lääkäreistä joku jopa sanoi, että työ on mainiota liikuntaa kipeille käsille! Sen tohtorin pakeille en enää mene. Pitää löytää jostain nivelrikkoon perehtynyt lääkäri, että pääsee asioissa eteenpäin.

Hyvää sunnuntai aamua Katti. Olin jotain 61v jäätyäni tk:eläkkeelle. En muista tarkkaan koska kipuilu alkoi, mutta mielikuva on et 2013 vas.polvi tähystyksellä korjattiin/poistettiin kierukan kappaleita. V 2017 oik.polvi aloitti kipuilun ja sairauslomat eivät poistaneet kipuja, joten tekonivelen vaihto oli edessä. Ja samantien haettiin tk-eläkettä. Tietysti liike on hyväksi nivelille. Mutta ei mikä tahansa liike. Pitää etsiä tietoa ja kokeilla itse mikä liike käy. Entisenä kunto-ohjaajana muistan et liike ei saa tuottaa kipua, vaan liikunnasta pitäisi tulla hyvä olo.

Hei,minulla on nivelrikkoa kaularangassa,lannerangassa,sorminivelissä ja varpaissa sekä polvissa,vasemmassa tekonivel.Olkapäät ja etenkin ac nivelet ovat särkeneet yötä päivää yli 2 vuotta.Täytän ensi kuussa 62 vuotta.Teen näyttöpäätetyötä.Hain ja sain osatyökyvyttömyyseläkkeen joka alkoi eilen :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Minulla on moninivelrikko, eli nivelrikkoa olapäästä varpaisiin ja sormiin, polvet terveet. Olen 54 vuotta ja työskentelen kotihoidossa.
Lonkissa tekonivelet ja nyt tulossa tekonivel vasempaan olkapäähän
Tiedättekö, voiko hoitotyötä jatkaa? Eli, voinko nostaa kaatuneen ihmisen lattialta ylös?
Liikeradat nyt heikentyneet ja lihasvoima

Kyllä se varmaan on vähän haasteellista tämä hoitotyö nivel ongelmien kanssa !
Itse olen vanhusten palvelutalossa toinen lonkka vaihdettu ja toiseen kohta , mutta minulla nivelrikkoa myös polvissa, selässä, sormissa ja nilkoissa.
Mietinnässä onkin mitä muuta sitä voisi tehdä seuraavan leikkauksen jälkeen…