Ravinnelisä nivelille

Onko tietoa mitä vitamiineja ja ravinnelisiä nivelrikkoisen olisi hyvä syödä? Glugosamiinista on kahta eri tietoa, suosittellaan eikä suositella.

Muistan lukeneeni, että ruusunmarja olisi hyväksi nivelille, koska siinä on rikkiyhdisteitä ja galaktolipidiä, joka hillitsee tulehdusta. Itse syön tähän aikaan syksystä kiulukoita pihan ruusupensaista, Ne ovat tuon pahamaineisen kurtturuusun suuria makeita kiulukoita. Liekö jalostetussa hansaruusussa samanlaisia. En ole löytänyt sellaista ruusunmarjajauhetta, johon ei olisi siemeniä jauhettu sekaan. Vatsani ei niitä kestä. Apteekin jauhe on kallista. Bonnen ruusunmarjasose on aika vahvaa, ja laimennan sitä reippaasti.

Eräs luennoitsija sanoi että suun kautta otetut valmisteet ym. eivät kulkeudu niveliin, eivätkä näin ollen auta mitään.
Enpähä.osaa sanoa miten on ?

Kiinnostaa myös tämä aihe. Aloin syömään glukosamiinia ja edessä 2-3 kk kuuri. Sen jälkeen katsotaan onko ollut apua. Yleislääkäri määräsi sen minulle pyynnöstäni. KELAhan ei korvaa siitä mitään, pikkasen alle 50 € oli tuo kuuri.

Glukosamiinitabletti otetaan aamuisin ja iltaisin. Sehän on suun kautta otettava, joten kiinnostaa onko hyötyä vai ei. Mistä tuon voisi tarkistaa? Onko meillä mitään asiantuntijoita tätä kautta vastailemassa näihin? Ehkä aika paljon myöskin mielipidekysymys, mutta on tästä jotain kokemustietoakin.

Luontaistuotteilta ei vaadita samoja tutkimustuloksia kuin lääkkeitä, joten varmuutta ei ole niiden tehosta.
Ota siitä sitten selvää :slight_smile:

Ei näistä selvää ota kukaan. Luontaistuotteilla ei ole todistettavasti ja varmasti vaikutusta todettu, joten sen takia kela ei niitä korvaa. Syön nyt kuitenkin tuon kuurin, katsotaan sitten onko hyötyä. Seuraavaksi siirryn kiinalaisen lääketieteen pariin :wink: Eipä kiinnosta lähteä loputtomaan kipulääkeputkeen nilkan artroosini kanssa. Niitä kyllä yleislääkäri kirjoitti kun pyysin ja kerran jo vaihdettiinkin kun sain hillittömät vatsakivut parasetamolista. No, kokeillaan glukosamiinit :slight_smile:

Mietin kortisonipistoksia polveen, saattavat auttaa muutamia viikkoja, joten esim matkan ajaksi.

Kokeilin jotain ravintolisää, en enää muista minkä nimistä, mutta kovasti sitä mainostettiin. Ei tehonnut lainkaan. Ilmeisesti nivelrikko oli jo siinä vaiheessa edennyt niin pitkälle, että tekonivelet olivat ainoa mikä auttoi. Ehkä aivan alkuvaiheessa syötynä ravintolisästä olisi ollut apua.