Musiikki kivun lievittäjänä

Oletko huomannut, olisiko musiikista apua kivun lievittäjänä? Syyskuussa ilmestyvässä Niveltieto-lehdessä sivutaan aihetta. Millaisesta musiikista pidät?

1 tykkäys

Olen huomannut, Tupu. Raskaampaa usein ja progea, mut myösd kauniimpia virityksiä, klassistakin. Musiikkia on monenlaista, jos siitä pitää, vie se mennessään ja särky jää vähemmälle huomiolle. Heräilin koomasta ja kuuntelin Pink Floydia, kolahti kovasti rikkinäiseen mieleen, “Im creeping back to life, my nervous system all awry, im wearing the inside out”… Keskushermoston hyvinvointi vaikuttaa koko kehon tuntemuksiin.

3 tykkäystä

Musiikkia kun kuuntelee, jotenkin vie ajatukset pois juuri siitä hetkestä. Mielen mukaan kaikenlainen musiikki vie mennessään. Klassinen rock, blues,soul siis kaikki genret, joskus vain on siipi maassa, jolloin musiikki vain ohuesti toimii hyvän olon tuojana

4 tykkäystä

Musiikki on mahtavaa mielen hyvinvointia tukevaa. Tykkään monenlaista, klassiselta puolelta Bach on ehdoton suosikki. Juuri nyt kuuntelee esim. autossa metalliballadeja. Kuorokin alkaa taas kohta, ihanaa :star_struck:

2 tykkäystä

Luonnon äänet on musiikkia koko keholle. Linnun laulu, veden solina ja lehtien havina. Nämä kaikki auttavat rauhoittumaan.

1 tykkäys

Mieluisa musiikki tuo hyvää mieltä ja siinä mielessä kivun voi unohtaa hetkeksi. Musiikki voi olla niin kokonaisvaltainen kokemus, että senkin takia kivun tuntemus hetkeksi jää taka-alalle. Itse tykkäisin tanssia musiikkiin, mutta se ei aina onnistu kipujen takia.Pitää himmailla tanssi-intoa.