Lonkkaleikkauksen jälkeinen nivuskipu

Lonkkaleikkaus takana ja leikkaushaava ensimmäisten viikkojen jälkeen rauhoittunut ja kivut siitä poissa. Mutta samalla kun olen alkanut viikkojen kuluessa vähän liikkua sisätilojen lisäksi pihapiirissä hiljalleen keppien kanssa ovat alkaneet nivuskivut leikatulla puolella. Leikkaus antoi toivoa, että lopultakin pääsisi kivuista eroon, mutta nyt onkin ilmaantunut uutta kipua tilalle. Onko teillä ollut vastaavaa kipua? MIten pitkään sitä kesti ja loppuiko se kuitenkin jossain vaiheessa? Kipu siis nivusessa ehkä hieman yläetureiteen heijastuen. Tuntuu lisääntyvän mitä enemmän kävelee tai istuu.

Kivuttomuus oli leikkauksen tavoitteena ja siksi tätä kipua on nyt vaikea kestää. Voiko todellakin käydä niin, että nivuskipu jää päälle? Tiedossa keskustelua asiasta leikanneen lääkärin kanssa, mutta vertaisien kokemukset asiasta olisivat arvokkaita. Onko teillä ollut tälläistä? Pääsitte eroon vanhoista kivuista saaden tilalle uuden :hushed:

Hei! Minulla toisen lonkan leikkauksen jälkeen alkoi leikattu lonkka ehkä parin viikon kuluttua kipeytyä niin, etten pystynyt kävelemään ontumatta. Sitä kuvattiin ja tutkittiin ja otettiin nivelnesteestä näyte, mutta mitään ei löytynyt. Pelkäsin, että leikkaus oli jotenkin epäonnistunut ja joudun uuteen leikkaukseen. Olin lähdössä Lappiin, ja ortopedi antoi luvan lähteä, vaikka itseä epäilytti. Ehkä viikon kuluttua kipu loppui. Nyt tästä leikkauksesta tulee syksyllä jo kaksi vuotta ja ensimmäinen lonkka operoitiin kolme vuotta sitten. Molemmat koivet toimivat ihan mallikelpoisesti, eikä mitään lonkkakipuja ole. Toivottavasti sinunkin kipusi loppuvat.

Hei Helka, kiitos kun jaoit kokemuksesi. Samaa minä pelkään, että operaatio on mennyt pieleen ja uutta leikkausta tiedossa. Sitä en jaksaisi enää millään. Sulla meni ohi nopeaan ja toimi sittemmin hyvin. Voi kumpa mullakin menisi tuo kipu ohi.

Juttelen asiasta leikanneen lääkärin kanssa ja saa nähdä, mitä hän sanoo, aletaanko tutkia vai mitä tehdään. Eipä tässä nyt muuta voi kuin toivoa parasta. Aika näyttää kuinka käy.

Minulla on silloin tällöin vasemmassa lonkassa (molemmissa v. 2008 laitetut tekonivelet) nivuskipua, joka tulee ja menee. Välillä sitä ei ole lainkaan, välillä on sen verran että sen huomaa. Ei se kuitenkaan ole mitään siihen kipuun verrattuna mitä oli ennen leikkausta.

Sopuli kiitos että jaoit oman tilanteesi. Se aina helpottaa, kun saa kuulla ettei ole aivan ainoa, jolla jotain tuntemuksia on ollut. Vertaistuki on niin arvokasta.

Mulla nivuskipu on helpottanut, vaikka tuntuu vieläkin välillä vähän. Lääkärit ovat antaneet erilaisia selityksiä sille. Yhteisenä nimittäjänä on, että tulee toistaiseksi välttää niitä liikkeitä, mitkä aiheuttavat kipua. Näin olen tehnytkin.

Mutta olen huomannut, että sopivan liikkeen tai liikunnan löytäminen tilanteen rauhoituttua on tärkeää. Itselle on vesiliikunta vaikuttanut tekevän todella hyvää. siinä kun ei ole paino nivelten päällä. Nyt kun operaatiosta on pikkuisen yli kaksi kuukautta kivut ovat hellittämässä. Eli voi todellakin viedä senkin verran aikaa, että kivut helpottavat. Vaikka operaatio vei vanhat kivut pois, se toi mukanaan uusia kipuja. Toivotaan, että nämä uudetkin loppuvat aikanaan. Muutamat kivuttomat päivät antavat toivoa :slightly_smiling_face:

Mukavia kesäpäiviä kaikille :cherry_blossom: