Lonkkaleikkauksen jälkeen polvikipu

Lonkkaleikkaus 2 takana noin 2 kk sitten, mennyt todella hyvin toipuminen. Paremmin kuin ensimmäinen lonkka, tiedä vaikuttaako jumpat ennen leikkausta vai vaan se että tiesi mitä odottaa. No nyt on alkanut polvet temppuilla, särkyä yms… Vasen polvi kyllä lukittui ja kipuili jo ennen leikkausta, mutta nyt vaan pahenee. Nivelrikkoahan on molemmissa polvissakin, mutta kyllä ärsyttää nuo polvet! Töihin pitäisi palata, mutta hoitotyöhön…

Tulee mieleen kaksi mahdollisuutta (sen ohella että polvet ovat nyt vain päättäneet että on “niiden vuoro” kenkkuilla):

Leikatun jalan polvi oli kipeä hiukan leikkauksen jälkeen. Jopa niin että otin yhteyttä leikkauksen tehneeseen sairaalaan. KIrurgi “tunnusti”: polviniveltä käytetään vipuvartena kun lonkka kammetaan ulos leikkausta varten, ja sehän rasitti sitä. Rauhoittui sitten vähitellen.

Toinen on sitten se, että kävelet nyt eri tavalla ja rasitus polviin on muuttunut.

Sitä vaan ihmettelin kun ensin meni niin hyvin, mutta nyt kipuilee. Kävin kyllä fyssarilla tänään, päädyimme molemmat samaan päätelmään että ongelmana faskia kalvot. Lonkasta menee monta lihaskalvoa polveen ja ne jumittaneet. Hieroi niitä auki ja heti on parempi!
Kyllähän nuo polvet itsestään ilmoittelee välillä, mutta ei vielä kovin häiritsevästi onneksi! Sain painoa alas melkein 10 kg ennen lonkkaleikkausta, sekä liikun enemmän ja aion vielä yrittää lisää painoa alas -vaikka ei helppoa olekkaan! Mutta kai niistäkin jotain hyötyä on!