Tämä on julkinen yhteisö sivistyneelle keskustelulle

Kohtele keskustelufoorumia ja sen käyttäjiä kunnioittavasti. Olemme kaikille avoin paikka, jossa jaetaan taitoja, tietoa ja kokemuksia keskustelun kautta.

Tältä sivulta löydät ohjeita, jotka auttavat rakentamaan yhteisöstämme miellyttävän kaikille vierailijoille ja keskustelijoille.

Laadukasta keskustelua

Auta meitä tekemään tästä mahtava paikka keskustelulle lisäämällä aina jotakin kannustavaa keskusteluun. Jos et ole varma siitä, mitä viestisi tuo keskusteluun, mieti mitä haluat sanoa ja palaa keskustelun äärelle myöhemmin.

Tutustu foorumiin vapaasti. Tutustumalla aktiivisiin keskusteluihin saat hyvän käsityksen foorumin keskustelutyylistä ja yhteisöstä. Tämä tuo sinut yhteisön jäseneksi jo ennen keskusteluihin osallistumista.

Kunnioita jaettuja kokemuksia, ketjujen aiheita ja niistä keskustelevia ihmisiä, vaikka olisitkin eri mieltä.

Ole kohtelias myös silloin, kun olet eri mieltä

Joskus meillä on hyvin erilaiset mielipiteet tärkeistä asioista. Muista keskustellessasi kuitenkin kritisoida ideoita, ei ihmisiä.

Vältä:

 • nimittelyä
 • henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistuvia syytöksiä (ad hominem)
 • vastaamista viestin sävyyn sen sisällön sijaan
 • impulsiivista reagoimista

Tarjoa keskusteluun harkittuja ajatuksia, jotka tuovat lisäarvoa eri teemoihin.

Panoksellasi on väliä

Täällä käymämme keskustelut luovat yhteisön myös jokaiselle uudelle vieralijalle. Auta meitä tekemään tästä postiviinen ja lämmin yhteisö.

Foorumilla on työkaluja, joilla yhteisö voi tunnistaa parhaat (ja huonoimmat) keskustelut: kirjanmerkit, tykkäykset, merkinnät, vastaukset, muokkaukset, tarkkailu, vaimennus jne. Näiden työkalujen käyttö parantaa kaikkien kokemusta sivustolla.

Hoidetaan yhteisöämme, jotta se kasvaisi ja kukoistaisi tulevaisuudessakin.

Jos havaitset ongelman, liputa se

Valvojat vastaavat tästä foorumista, niin myös sinäkin.

Kun näet huonoa käytöstä, älä vastaa. Voimakas reagointi palkitsee huonoa käytöstä ja kuluttaa turhaan energiaa ja aikaa. Merkitse asiattomat viestit. Jos liputuksia kertyy tarpeeksi, häiriön aiheuttajan toimintaan puututaan.

Yhteisömme ylläpitämiseksi valvojat pidättävät oikeuden poistaa sisältöä ja käyttäjätilin, jotta yhteisö pysyy turvallisena ja avoimena. Valvojat eivät esikatsele uusia viestejä; valvojat ja sivuston ylläpitäjät eivät vastaa yhteisössä julkaistusta sisällöstä.

Ole aina kohtelias

 • Ole kohtelias. Älä julkaise mitään, mitä voitaisiin pitää loukkaavana, herjaavana tai vihapuheena.
 • Pidä sisältö siistinä. Älä julkaise mitään hävytöntä.
 • Kunnioittakaa toisianne. Älä häiritse ketään, esitä olevasi joku toinen henkilö tai paljasta muiden käyttäjien yksityisiä tietoja.
 • Kunnioita yhteisön käyttäjiä. Älä lähetä roskapostia, luvattomia mainosviestejä tai muutoin vandalisoi foorumia.

Tämä on julkinen foorumi, ja hakukoneet indeksoivat näitä keskusteluita. Pidä kielenkäyttö, linkit ja kuvat turvallisina perheenjäsenille ja ystäville.

Pidä paikat siistinä

Pyri pitämään keskustelut oikeissa kategorioissa, jotta voimme keskittyä keskusteluun.

 • Älä aloita ketjua väärällä alueella; lue alueiden kuvaukset.
 • Älä lähetä samaa viestiä useaan ketjuun.
 • Älä lähetä vastauksia ilman sisältöä.
 • Älä eksy ketjun aiheesta muuttamalla sitä kesken kaiken.
 • Älä lisää allekirjoituksia viesteihisi; jokaiseen viestiin on liitetty profiilitietosi.

Käytä tykkäyspainiketta sen sijaan, että vastaisit ”+1” tai ”Samaa mieltä”. Käytä Vastaa liittyvässä ketjussa -toimintoa sen sijaan, että ohjaisit olemassa olevan ketjun aivan eri suuntaan.

Julkaise vain omaa sisältöäsi

Et saa julkaista luvatta mitään digitaalista, joka kuuluu jollekulle muulle. Et saa julkaista kuvauksia, linkkejä tai menetelmiä jonkun immateriaalioikeuksien (ohjelmisto, video, ääni, kuvat) rikkomiseen tai minkään muun lain rikkomiseen.

Sinun ylläpitämäsi

Nivelklubi on Suomen Nivelyhdistys ry:n perustama keskustelufoorumi. Tätä sivustoa ylläpitää ystävällinen henkilökunta ja te, yhteisö. Jos sinulla on lisäkysymyksiä siitä, miten asioiden tulisi toimia täällä, aloita uusi ketju Yleisessä keskustelussa, ja keskustellaan siitä! Jos on kriittinen tai kiireellinen ongelma, jota ei voi käsitellä metaketjun tai merkinnän kautta, ota meihin yhteyttä henkilökunnan sivun kautta.

Käyttöehdot

Kyllä, lakiteksti on tylsää, mutta meidän täytyy suojata itseämme ja sitä kautta sinua sekä tietojasi pahantahtoisilta ihmisiltä. Meillä on käyttöehdot, joissa kuvataan sivuston käytössäännöt ja käyttäjien sekä ylläpidon oikeudet sisällön, tietosuojan ja lakien osalta. Tämän palvelun käyttämiseksi sinun täytyy hyväksyä käyttöehtomme.

Nämä ohjeet on päivitetty 6.7.2022.